Chalant ICT werkt volgens vijf duidelijke uitgangspunten


Hoe wij dit doen?

Het woord Chalant staat voor ‘aandacht’, de basis van ons dienstenpakket. We geven onze klanten en hun vraagstukken veel aandacht, zowel bij de start van een project als tijdens de uitvoering én na de oplevering.

Klanten weten dat te waarderen. Samen met hen bekijken wij op welke manier informatietechnologie kan bijdragen aan een soepeler en efficiëntere bedrijfsvoering. Automatisering is een middel, géén doel! Maar vaak kan IT helpen om bijvoorbeeld te besparen op arbeidsuren, zodat uw investering snel is terugverdiend.


Snel scoren past niet bij onze visie. Wij zoeken steeds naar de beste oplossingen voor onze klanten en helpen ze vanuit onze expertise om verder te komen, vaak jarenlang.

Onze adviezen gelden allereerst voor de korte termijn, maar we houden wel rekening met de toekomst. Onze IT-oplossingen groeien mee op het moment dat dat vereist is, niet eerder. Investeringen hoeven dan ook pas gedaan te worden als het echt nodig is! Onze producten en diensten stemmen we af op uw specifieke behoeften. Maatwerk dus.


In een eerste gesprek gaat het vooral om kennismaken en inschatten wat u nodig heeft. We kijken mee naar het bedrijfsproces en vermijden vaktermen die u niets zeggen. Bij een tweede afspraak doen we een globaal voorstel en nemen de juiste medewerker mee om bijvoorbeeld een softwarepakket te demonstreren.

Zodra de specifieke behoeften duidelijk zijn, werken we ons voorstel uit in een projectplan met een offerte. Na het akkoord kunnen we starten met de uitvoering van de opdracht. We maken een planning, begeleiden en trainen de gebruikers, laten zien hoe zij gebruik kunnen maken van het pakket en de apparatuur en hoe zij voorkomende problemen op kunnen lossen. Daarna blijven we indien nodig als helpdesk fungeren. U kunt dus altijd op ons terugvallen!


Met ons team doen we er alles aan om de afspraken die wij met u maken na te komen. Levertijden, de juiste producten, trainingen en begeleiding.

Als het nodig is, rollen we met het hele team de mouwen op om uw bestelling op tijd én correct klaar te maken. U moet immers altijd op ons kunnen rekenen, vinden wij.


Veel dienstverleningen kunnen we makkelijk op afstand afhandelen, maar een persoonlijk gesprek of een bezoek aan de werkvloer werkt zo nu en dan heel verhelderend en wel zo prettig.

Vanuit ons centraal in de randstad gelegen kantoor in Zoeterwoude bij Leiden kunnen wij de meeste van onze klanten binnen een uur bereiken. En u ons!

U wilt kennis maken met ons?


Stuur ons vandaag nog een email of bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.